Een goed gesprek
 
Drie dagen bracht ik vorige maand door in Milaan. Zeker 20.000 stappen per dag, blaren op mijn voeten, maar vooral enorm genieten van alle noviteiten, leuke gesprekken en prachtige presentaties. Lachen om de ‘insta-meisjes’ die en masse selfies kwamen maken bij de D&G Blue Mediterraneo opstelling van SMEG. En de kitscher-dan-kitsch keukens die ik naast al het moois zag, met veel glans, glim en goud. Niet van Hollandse makelij overigens, er zijn trends die ons land (gelukkig) voorbij gaan. In deze uitgave blikken we terug op de Salone del Mobile en meer specifiek op Eurocucina. Met meteen een disclaimer: natuurlijk zijn we niet compleet. Een impressie dus, dat is wellicht een betere omschrijving. En al zouden we er met gemak een hele KIM• mee kunnen vullen (als we zouden pogen wel compleet te zijn), het gaat in deze uitgave natuurlijk niet alleen over de design week in Milaan. Er is immers nog zoveel meer moois, leuks en nieuws uit de wereld van keukens te vertellen. Zo bracht ik bijvoorbeeld een bezoekje aan de twee nog piepjonge ondernemers Jan Mol en Niels Kraijenoord, die sinds eind vorig jaar hun eigen I-Kook keukenwinkel runnen in Leiderdorp. ‘Een voorbeeld voor de branche’, noemde formule-eigenaar Roel Oostra ze al eens. Een inspirerend en enthousiast verhaal hebben ze zeker. Of ze de jongste zijn? Ik kan me haast niet voorstellen dat er keukenondernemers bestaan die nóg jonger zijn dan deze twee, maar als dat wel het geval is, dan hoor ik het graag.
Vorig jaar maakten we, na jaren van afwezigheid, weer een keukenformulespecial. Een overzicht van alle keukenformules in Nederland ‘met namen en nummers’. Dat doen we dit jaar weer. En volgend jaar weer. En zo door. Geen compleet nieuwe namen in 2024, wel nieuwe winkels. U vindt het overzicht in deze KIM• En vanzelfsprekend geldt: mocht u iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons vooral weten. We proberen zo zorgvuldig mogelijk te zijn, maar staan natuurlijk altijd open voor verbetering.
Verder ging ik, alweer een tijdje geleden, op bezoek bij keuken- en badkamer ondernemer Mariette Meyer van Meyer Totaal, die haar verhaal en visie op de branche met ons deelt. Ik zeg het wel vaker; deze bezoeken aan bedrijven en ondernemers zijn voor mij het leukste onderdeel van mijn werk. Het letterlijke kijkje in de keuken. Vindt u het leuk wanneer ik ook eens bij u langskom voor een gesprek over ondernemen, de keukenbranche, trends, anekdotes of wat u maar kwijt wil? Mail me dan vooral, ik nodig mezelf graag uit voor een kop koffie en een goed gesprek.
 
 
 
Keuken & -Interieur Magazine | 2024 - mei | Pagina(s) 6
Categorie: Keukens (compleet)
 
Gerelateerde bedrijven
Relevante publicaties
Deze pagina printen
Maak een PDF bestand van dit artikel
Vertaal via Google
Uw mening
Met hoeveel procent verschilt uw omzet dit jaar van vorig jaar?