'De vijf zintuigen' op Batibouw
 
Ook dit jaar bezochten tal van Nederlanders Batibouw in de Expo te Brussel (B); met name de Professionele Dagen op donderdag 25 en vrijdag 26 februari. 'Op het vlak van de afwerking, verbetering of inrichting van het huis valt er steeds wat nieuws te ontdekken', zo nodigde de beursorganisatie de bezoekers uit. Er kwamen in totaal meer dan 300.000 bezoekers naar Batibouw.
 
Een van de thema’s van deze editie omvatte ‘de vijf zintuigen’: “Want op een beurs worden letterlijk alle zintuigen aangesproken: bezoekers kunnen er de materialen niet alleen in het echt zien, maar ook voelen én zelfs ruiken.” Zo kon men in in hal 6 met de blote voeten over verschillende vloeren lopen, van gepolijst beton over parket tot vinyl. “Want of een vloer zacht of hard, en warm of koud aanvoelt, dat weet men niet bij het zien van een afbeelding op het internet.”
Maar natuurlijk ontbraken in de speciale keukenhal 11 ook de keukenretail en -producenten dit jaar niet. Op gebied van retail waren onder meer Grando Keukens, AL-AL en de MHK Group (met Reddy Keukens) uitgebreid aanwezig. “In de keuken wint personalisatie aan belang”, zo luidde de conclusies “Zo brengen steeds meer merken een keuken op de markt die iedereen naar hartenlust zelf kan samenstellen uit losse elementen. Of duiken er meer en meer decoratieve elementen voor de keuken op: vitrinekasten, wandrekjes en elementen die de keuken een warm, menselijk gevoel geven. Noodzakelijk voor een keuken die deel uitmaakt van de living, is gecontroleerde orde. Daarom proberen fabrikanten de bergruimte in kasten te maximaliseren, zodat ook in kleine ruimtes orde kan heersen. Dankzij onder meer de integratie van glazen wanden worden die kasten zo overzichtelijk mogelijk gehouden. Ook het idee om de dampkap te laten verdwijnen in de kookplaat, past in deze tendens. Tot slot wordt de keuken steeds slimmer. Zo zijn er in de hedendaagse keuken standaard oplaadpunten voor de smartphone of tablet voorzien. Ook de bijbehorende boodschappenlijstjes worden door de oven gemaakt.”
 
 
◀ Terug Delen
 
KIM• Keuken & -Interieur Magazine | 2016 - maart | Pagina(s) 13
 
Relevante publicaties
Uw mening
U heeft al eerder aan de huidige stemming(en) deelgenomen.
 
Klik hieronder om de resultaten van de laatst gehouden stemmingen te bekijken