'Kookprogramma's weinig invloed op kookkunst'
 
“Kookprogramma’s zoals ‘MasterChef’, ‘Hell’s Kitchen’ en ‘Wie is de chef?’ zijn niet meer van tv weg te denken, maar ze beïnvloeden slechts in beperkte mate de manier waarop Nederlanders in hun eigen keuken te werk gaan”, zo luiden de conclusies van een onderzoek van Franke Kitchen Systems, uitgevoerd door Multiscope onder duizend respondenten. “35 procent raakt geïnspireerd door de programma’s en neemt regelmatig meer tijd om uitgebreid te koken of probeert onbekende gerechten uit, maar de meerderheid (64 procent) blijft trouw aan de manier waarop thuis gekookt wordt.”
Toch kijken vier op de tien Nederlanders dagelijks tot enkele keren per maand naar een kookprogramma. Met name in de noordelijke provincies vormen de programma’s aanleiding om zelf ook meer professionele kooktechnieken toe te passen. Als belangrijkste ingrediënten voor een goede thuis-chef worden veel geduld en professionele keukenapparatuur zoals een goede oven, afzuigkap en cooker gezien.
Frans Colen, marketing & communicatie manager bij Franke Kitchen Systems: “De grote hoeveelheid kookprogramma’s heeft gezorgd voor een groeiende bewustwording bij Nederlanders over lekker, en met name ook professioneel koken. We merken dat de zogenaamde early adoptors nieuwsgierig zijn naar de aanpassingen die ze in hun keuken kunnen doen om ook thuis een professionele werkomgeving te creëren en hun thuisgasten een uitgebreide maaltijd voor te zetten. Er is echter bij een grote groep ook nog veel terrein te winnen als het gaat om een meer professionele uitrusting van de keuken.”
 
 
◀ Terug Delen
 
 
Gerelateerde bedrijven
Relevante publicaties
Uw mening
U heeft al eerder aan de huidige stemming(en) deelgenomen.
 
Klik hieronder om de resultaten van de laatst gehouden stemmingen te bekijken