'Wij willen een compleet product leveren'
 
Transport- en montagebedrijf Triple-G & Partners breidt fors uit
De economische crisis biedt kansen. Dat stelt directeur Ed Gobes van Triple-G & Partners, het bedrijf dat is gespecialiseerd in transport en montage van keukens. Triple-G nam deze zomer dan ook zonder aarzelen de vestiging van transportbedrijf Jan Krediet in Culemborg over. Daarmee is het bedrijf niet alleen fors gegroeid, maar vooral logistiek geoptimaliseerd. 'We kunnen onze klanten nog beter van dienst zijn.'
 
Het sommetje is volgens Ed Gobes tamelijk eenvoudig. ?Stel een keukenspeciaalzaak verkoopt vijftig tot honderd keukens op jaarbasis en heeft daarvoor in eigen beheer driehonderd vierkante meter magazijn, een eigen bus en een vaste medewerker. Reken uit wat dat op jaarbasis kost en vergelijk dat eens met wat het kost om die activiteiten uit te besteden. Dan kan dat laatste wel eens een heel interessante optie blijken.?
Juist in een economisch klimaat als het huidige, kijken ondernemers extra zorgvuldig naar hun kostenplaatje en maken ze die afweging, is de ervaring van Gobes. ?Ondernemers willen vaste kosten variabel maken. Grote kans dat ze dan bij ons komen.? Gobes zegt het zonder zichzelf op de borst te willen kloppen. ?Zo zijn wij niet. Wij doen ons werk en proberen dat zo goed mogelijk te doen. Onze klanten moeten maar beoordelen of dat ook lukt. Voor hen zijn wij er. Wij kunnen keukenzaken een belangrijke zorg uit handen nemen.?

Keukens
Triple-G & Partners is op het vlak van transport en montage van de keukens de grootste speler op de Nederlandse markt. Naast keukens transporteert Triple-G overigens ook sanitair en tegels, maar dat is slechts een klein onderdeel van het bedrijf. Het feit dat Triple-G is gespecialiseerd in keukens, maakt het bedrijf uniek in de Nederlandse transportwereld. Bovendien heeft Triple-G een eigen softwaresysteem ontwikkeld, dat direct aansluit op verschillende systemen die door keuken- en sanitairzaken worden gebruikt, zoals het bekende systeem van Simar. Dat maakt de communicatie tussen de transporteur en de detailhandel eenvoudig en snel.
Ed Gobes: ?Er zijn in Nederland enkele bedrijven die zich bezighouden met keukentransport, maar wij zijn de enige vervoerder die daarin is gespecialiseerd. Bovendien monteren wij zelf, daarvoor hebben we zes vaste mensen in dienst, die continu op de weg zijn. En het communiceren middels ons geautomatiseerd systeem is een belangrijk voordeel. In feite is er geen direct contact meer nodig tussen ons en de klant. Via het automatiseringssysteem weten wij exact wat de klant nodig heeft en wat wij moeten bestellen, leveren en eventueel monteren.?

Almere
Tot voor kort was Triple-G & Partners gevestigd in Almere, op de locatie waar het bedrijf in 2004 is gestart. Sindsdien heeft het bedrijf een gestage groei doorgemaakt. Het pand in Almere werd langzaam te klein, bovendien loopt het huurcontract binnenkort af. Een telefoontje van Martijn Krediet, huidig directeur van transportbedrijf Jan Krediet, kwam dan ook precies op het goede tijdstip, vertelt Gobes.
?Jan Krediet miste volume om het transport van keukens voldoende te laten renderen. Het bedrijf wilde zich volledig gaan focussen op meubeltransport en de keukentak in Culemborg afstoten. Aan ons de vraag of wij interesse hadden dat over te nemen. Dat paste perfect in onze plannen.?
Triple-G heeft afgelopen zomer de gehele Culemborgse locatie en het personeel aldaar van Jan Krediet overgenomen. Ter illustratie: in 2008 vervoerde Triple-G circa 4.200 luxe keukens, Jan Krediet circa 2.200. Met deze overname is Triple-G dus zo?n vijftig procent gegroeid. Met 19 vaste medewerkers blijft het bedrijf qua personele bezetting echter ongeveer even groot. De vestiging in Culemborg, waar nog de naam van Jan Krediet op prijkt, is nu de nieuwe hoofdlocatie van Triple-G, het pand in Almere wordt binnenkort gesloten. Enkele medewerkers uit Almere verhuizen mee met het bedrijf naar Culemborg.
Ed Gobes: ?Vanwege de groei hebben we in 2007 en 2008 in Almere met relatief veel tijdelijke medewerkers en uitzendkrachten gewerkt. Zij verhuizen niet mee naar Culemborg. Zo blijft ons personeelsbestand ongeveer even groot. Dat we met dezelfde bezetting toch veel meer werk aankunnen, komt omdat de locatie in Culemborg veel efficiënter is dan die in Almere. Dit pand is gebouwd om vrachtwagens te laden, het magazijn is bovendien helemaal ingericht op keukens. We kunnen hier snel en continu laden.?

Verdichting
De overname van Jan Krediet te Culemborg en de daarmee gepaard gaande groei van het aantal te leveren keukens, betekent dat het transport kan worden geoptimaliseerd, zegt Gobes. ?We hebben wat transport betreft een betere verdichting in onze leveringsgebieden bewerkstelligd. Onze wagens kunnen we efficiënter inzetten en zodoende onze bezorgingslevels nog beter waarborgen. Al met al is deze overname een heel verstandige stap.?
Ed Gobes beaamt dat de keukenspeciaalzaken uiteraard wel keukens moeten verkopen. Anders valt er voor Triple-G weinig te transporteren en monteren. ?Natuurlijk is het een mindere tijd. De keukenbranche heeft circa twintig procent moeten inleveren. Dat heeft uiteraard z?n weerslag op ons. Maar ook al zouden wij twintig procent minder keukens vervoeren, dan nog is de efficiencyslag die we nu hebben gemaakt de moeite waard.?
Naast het transport en de montage van luxe keukens voor circa zestig keukenspeciaalzaken, verzorgt Triple-G voor enkele bouwmaterialenbedrijven het keukenlogistiek. Onder meer voor deze bedrijven transporteert Triple-G projectkeukens die zijn bestemd voor bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten van woningcorporaties.

Montage
De montage is relatief nog een bescheiden onderdeel van Triple-G. Drie jaar geleden is het bedrijf daarmee begonnen. Inmiddels wordt zo?n tien procent van de getransporteerde luxe keukens ook door Triple-G gemonteerd. Het bedrijf is ISO-gecertificeerd voor zowel transport als montage van keukens. Ed Gobes is zelf afkomstig uit de bouwwereld, hij heeft dertien jaar bij de divisie handel & industrie van Heijmans NV gewerkt en heeft veel affiniteit met techniek en keukens. Die affiniteit heeft het personeel van Triple-G ook, zegt Ed Gobes. ?Wij willen onze klant zo optimaal mogelijk van dienst zijn en ontzorgen. Onze mensen weten alles van keukens en zijn bekend in keukenland. Om een compleet product te bieden hebben we drie jaar geleden de montage erbij betrokken. Onze zes monteurs hebben inmiddels hun handen vol, het aantal monteurs zal waarschijnlijk worden uitgebreid. We hebben voor de montage ook enkele bestelbussen rijden. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld ook kleine naleveringen of vervangingsproducten bezorgen. Het is extra service, waarmee we onze klanten van dienst zijn.?
Doel van Triple-G is om de groei in zowel transport en montage te continueren en logistiek nog verder te optimaliseren. ?En we spelen in op de markt van nu?, zegt Ed Gobes. ?Juist in deze tijd kan uitbesteden interessant zijn. Eigen opslag en eigen mensen, dat zijn vaste kosten voor de speciaalzaken. Die kan je ook variabel maken.?
 
 
◀ Terug Delen
 
KIM• Keuken & -Interieur Magazine | 2009 - oktober | Pagina(s) 40,41,42
 
Relevante publicaties
Uw mening
U heeft al eerder aan de huidige stemming(en) deelgenomen.
 
Klik hieronder om de resultaten van de laatst gehouden stemmingen te bekijken