Pittige tijden
 
Het is grijs en somber buiten terwijl ik mijn column voor de laatste uitgave van dit jaar schrijf. Misschien symboliseert het grauwe Hollandse winterweer momenteel wel de sfeer in de keukenbranche. Dalende omzetcijfers, negatieve geluiden, de jubeljaren die de branche tijdens de coronapandemie ten deel vielen zijn echt voorbij. Het zijn pittige tijden, zo klinkt het van alle kanten. Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen is onzeker. Wordt het tij gekeerd, gaat het meevallen of moeten we ons opmaken voor een nieuwe crisis? December is bij uitstek een maand van vooruitkijken (en van het maken van goede voornemens, al is het wellicht wat achterhaald om die alleen te maken op 1 januari) én van terugblikken. Dat laatste doen we zeker ook in deze decembereditie van vakblad KIM•. De mensen die van plek wisselden, overnames, jubilea, feestelijke en helaas ook minder mooie momenten, trends en noviteiten... We brengen ze in deze uitgave voor u in woord en beeld in ons jaaroverzicht 2023. Verder besteden we deze maand aandacht aan een onderwerp dat niet meteen vrolijkmakend is, maar wel heel belangrijk: hoe goed bent u als ondernemer voorbereid op een ‘wat als’ moment? Wat als u morgenochtend tegen de spreekwoordelijke boom rijdt en er plots niet meer bent of niets meer kunt? Heeft u uw zaken goed geregeld voor uw nabestaanden en uw medewerkers? Ik realiseer me dat het niet de meest luchtige proza is voor onder de kerstboom, maar het is wel een onderwerp om af en toe bij stil te staan. In deze KIM• heb ik, geholpen door Anne-Marie en Edith van BDO, met wie ik in gesprek ging over het onderwerp, alle ins & outs voor u op een rijtje gezet. Om deze column toch wat vrolijker te eindigen, wens ik u vanzelfsprekend hele mooie laatste weken van dit jaar, met ontspannen kerstdagen, fijne familiemomenten en de hoop op een gelukkig en bovenal zowel privé als zakelijk gezond nieuw jaar!
 
 
◀ Terug Delen
 
KIM• Keuken & -Interieur Magazine | 2023 - december | Pagina(s) 6
Gerelateerde bedrijven