Keukenwiki overgedragen aan de branche
 
“Coffeetime”… galmt het door ons woon-werkhuis naar beneden. Mijn man rent de trap af en ziet mij ons keukeneiland inspecteren. “What’s the matter?” “Oh niks”, zeg ik. “Ik kijk even of dat mooie nieuwe werkblad ook op deze kasten zou passen.” “Huh? Wat bedoel je? Dit prachtige Italiaanse werkblad ligt er negen jaar op.” Dan vertel ik hem over de trendvideo die ik verlekkerd bekeken heb en waarbij het keramiek werkblad wegschuift om de spoelbak te kunnen gebruiken en de inductiekookplaat volledig onzichtbaar is weggewerkt onder datzelfde keramiek werkblad. Zucht… ik word daar gewoon heel hebberig van en ook blij. Wat een gave ontwikkelingen. “Dan hoef je het toch niet meteen zelf te hebben, Olga? Giet die nieuwe ontwikkelingen in de update van je keukenwiki.”
Ha ha, het is inderdaad ontzettend leuk om de keukenwiki inhoudelijk te up-daten als je zo van keukens houdt als ik. Wat worden er nieuwe, handige en mooie producten ontwikkeld. En als je je keuken-opvoeding hebt gehad vanuit het Italiaanse segment, is dat echt een fijne ontwikkeling die ik vijf jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden. Design kan heus hand in hand gaan met handig.
Op het gebied van de keukenwiki is er dit jaar nogal wat gebeurd. Ter opfrissing: de keukenwiki is een kennisbank met onafhankelijke productinformatie en heeft als doel de keukenverkoper en alle werknemers in de keukenbranche de kans te bieden zichzelf deskundiger te maken. Het is een oorspronkelijk initiatief van INretail welke dit jaar overgedragen is aan leveranciers, retailers en inkooporganisaties uit de keukenbranche en wordt ook door hen gefinancierd (INretail is één van hen). Deze zomer is er een stuurgroep gestart om de koers voor deze wiki uit te zetten.
De keukenwiki biedt de mogelijkheid om tijdens een korte opleiding een toets af te leggen waarvoor een certificaat behaald kan worden. De toets heeft als doel kennis te vergroten en de keukenwiki te leren gebruiken. De keukenwiki wordt momenteel inhoudelijk en technisch ge-update. En www.keukenwiki.nl is vrij toegankelijk voor iedereen.
Zo hopen we het kennisniveau in onze branche te verhogen opdat keukenadviseurs en iedereen die zich bezig houdt met keukens, de goed geïnformeerde consument vakkundig te woord kan staan. Ons prachtige, doch complexe, product keuken verdient dat en ons imago ook. Daar blijf ik voor strijden. Doe je mee?

Olga Kuiper
 
 
◀ Terug Delen
 
KIM• Keuken & -Interieur Magazine | 2020 - oktober | Pagina(s) 7
Categorie: Keukenontwerpers
 
Relevante publicaties
Uw mening
U heeft al eerder aan de huidige stemming(en) deelgenomen.
 
Klik hieronder om de resultaten van de laatst gehouden stemmingen te bekijken