Hoe koken Nederlanders het liefst?
 
Keukenmerk Etna deed onderzoek naar het kookgedrag van Nederlanders. “Op dit moment zet 56 procent van de Nederlanders de pannen (bijna) iedere avond op het vuur (gaskoken), een derde kookt op inductie en een kleinere groep heeft een keramische kookplaat (15 procent)”, is de conclusie. Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat we binnen zes jaar niet meer op gas koken als gevolg van de energietransitie. Een derde vindt dat wel onhandig maar gelukkig denkt 72 procent wel dat er goede alternatieven zijn.
“Uit het onderzoek blijkt dat we het leuk vinden om te koken: 26 procent van de respondenten kookt graag en uitgebreid, 32 procent kookt ook met plezier maar liever wel een beetje gemakkelijk. Vooral de groep 50 tot 70 jarigen vindt het leuk en kookt uitgebreid, bijna de helft kookt dan ook dagelijks. Hoewel de meeste jongeren tussen de 20 en 34 jaar het liefst zo min mogelijk in de keuken staan, kookt 29 procent toch wel zven dagen per week. Wie een keertje niet kookt gaat het liefst bij anderen eten, haalt iets of gaat uit eten.”
 
 
◀ Terug Delen
 
 
Gerelateerde bedrijven
Vertaal via Google