Klik voor foto Klik voor foto Klik voor foto
 Klik voor foto
 
Grillo Natuursteen bouwt nieuw pand
 
'Beter, sneller en efficiënter'
Ruim 40 jaar geleden startte Giuseppe Grillo het bedrijf Grillo Natuursteen in Arnhem, om in 1976 naar Huissen te verhuizen. Het werd een periode van voortdurende groei, waarbij grond van buurbedrijven kon worden overgenomen. Momenteel vindt nieuwbouw plaats, zodat productie en routing geoptimaliseerd kunnen worden. Een gesprek met Remy Grillo.
 
Twee jaar geleden ontstond voor Grillo Natuursteen de mogelijkheid om een terrein van 10.000 vierkante meter aan de overkant van de huidige locatie aan de Handelsstraat te kopen. “Wanneer je steeds een stukje uitbreiding hebt gehad, ontstaat een minder functionele routing en moeten de medewerkers te veel door de verschillende bedrijfsruimten heen en weer lopen”, legt Remy Grillo uit. “Vanaf dit jaar is er één groot overzichtelijk pand, waarin efficiënt geproduceerd kan worden. De bouw is nu zo ver gevorderd dat de productiehal kan worden ingedeeld voor productie, voorraad, kantoren en showroom. Onze nieuwe voorraadhal wordt uniek voor Nederland en biedt ons kans om onze producten nog beter te kunnen tonen aan onze klanten. We zien onze voorraadhal als een verlengstuk van onze klanten. We werken hoofdzakelijk voor keukenzaken, interieurbouwers, interieurarchitecten en aannemers in het hele land.” 

Upgrading
Het bedrijf Grillo Natuursteen heeft zich in de afgelopen jaren kunnen specialiseren in het middenhoge segment. “We hebben ons tot 2007 grotendeels gericht op keukenbladen, maar in de crisisjaren daarna hebben we ons blikveld verruimd. We richtten ons daarvoor overigens ook al op beurzen voor interieurarchitecten, interieurbouwers en hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in partnerships met bekende Nederlandse architecten. Daarin gingen we echter verder, zodat we juist in die crisisjaren tot een upgrading kwamen. Dat was gunstig, want in het hoge segment zat een doelgroep die bereid was om geld te blijven besteden. Naast het speciaal werk zijn we zeker ook actief en concurrerend in seriematig productiewerk. Zo zijn we momenteel bezig met een mooie opdracht voor Boat & Co in Amsterdam. Een short stay hotel waar 80 keukens met composieten werkbladen geleverd moeten worden. Niet alleen de standaard werkbladen maar ook het maatwerk voor de badkamers leveren we.”

Onderscheiden
“We hebben ons kunnen onderscheiden met mooie en moeilijke materialen”, benadrukt Remy Grillo. “Zo verwerken we veel marmers en hebben dergelijke materialen ruim op voorraad. Klanten komen vanuit de andere kant van ons land om hier ter plekke een bepaald werkblad te halen. Ze weten dat we heel flexibel kunnen leveren, met korte interne lijnen een vanuit een grote voorraad. We specialiseerden ons ook in bijzondere bewerkingen, zoals structuren die moeten doorlopen in bladen en wanden. We zoeken soms zelfs een specifieke klant bij onze materialen. ‘Met die ene klant van ons zou dit blad goed kunnen matchen’. Met enkelen van hen gaan we desnoods helemaal naar de marmergroeve in Italië om iets uit te zoeken. De marmers komen vanzelfsprekend uit Carrara en de natuursteen uit de regio Verona. Op gebied van keramiek werken we veel samen met Laminam, maar ook met Neolith en Dekton. We hebben al ruim tien jaar ervaring in het verwerken van dergelijke producten.”

Nieuwe showroom
Binnenkort omvat de showroom in het nieuwe pand 600 tot 700 vierkante meter op de benedenverdieping; en boven komt een speciale presentatieruimte. “Onze hele collectie platen komt achter een ruime glaswand. Straks hebben we tevens een verdubbeling van de productieruimte. Dat biedt veel mogelijkheden. Het gaat niet zozeer om een groei in omvang, maar alles wordt beter, sneller en efficiënter. Dat zorgt ook voor minder faalkosten. Er komt tevens een aparte expeditieruimte.
Alles wordt gebouwd volgens de nieuwste eisen en mogelijkheden. Zo is er geen gasaansluiting meer, maar wordt er gewerkt met warmtepompen, vloerverwarming en zonnepanelen; en een optimale isolatie. Dat is wel een extra investering, maar we willen klaar zijn voor de komende jaren. Je kunt het maar één keer goed doen en we lopen hiermee voorop in Nederland. Begin mei moet de ruwbouw klaar zijn en per 1 augustus gaan we over naar dat nieuwe pand. In de vakantieperiode tussen 22 juli en 15 augustus worden de bestaande machines overgeplaatst. In de periode daarvóór moeten de nieuwe machines al geplaatst zijn om proef te draaien. Vervolgens moet in dat nieuwe pand de knop om gaan. We gaan immers niet met iets nieuws beginnen; wat we doen, willen we alleen maar beter gaan doen.”
 
 
Delen
 
KIM• Keuken & -Interieur Magazine | 2019 - maart | Pagina(s) 24
Categorie: Werkbladen
 
Gerelateerde bedrijven
Relevante publicaties
Vertaal via Google