Luxe is in bij tuincentra
 
Buiten koken
Een stukje vlees of vis grillen op de traditionele houtskool-barbecue heeft zijn langste tijd gehad. De luxere apparatuur om buiten te kokkerellen, kent ondertussen een enorme populariteit. Sterker nog, bij Intratuin vliegen de buitenkeukens de winkel uit.
 
Woordvoerster Kirsten Vonk van Intratuin meldt dat vooral de roestvrijstalen verrijdbare modellen erg in trek zijn, hoewel ook de minikeukentjes met grillplaat en warmhoudplaatje voor de satésaus enorm populair zijn.
Het blijft niet alleen bij barbecuen dit jaar. Ook pizza's bakken of complete maaltijden wokken worden grote hits. Trendpress Online heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de trends van dit jaar. Volgens één van de trendwatchers is een speciale pizzaplaat voor op de houtskoolbarbecue een belangrijke topper voor dit jaar, evenals de wok in de tuin.
De houtskoolbarbecue zit in het verdomhoekje, hoewel er nog altijd modellen bestaan die gretig aftrek vinden. 'Dan gaat het vooral om de draagbare variant die compleet met zak wordt aangeleverd. Zo kunnen mensen op het strand of in het park hun vlees of vis grillen', aldus Trendpress.
Over het algemeen kan gezegd worden dat het vooral luxe is wat de klok slaat. Een mooi voorbeeld zijn de nieuwe tuinhekken met de beweegbare lamellen, terwijl ook de gigantische parasols steeds meer worden gevraagd. Wat ook steeds meer wordt verkocht, zijn de open haarden voor op het terras en de open vuurkorven. Dat deze introducties telkens weer populairder worden, heeft ook te maken met de steeds betere kwaliteit ervan. Door het materiaal geven ze lang warmte af, terwijl veel modellen inmiddels zo zijn ontworpen dat de rookafvoer wordt gegarandeerd. Ook is het mogelijk om op veel buiten-openhaarden te barbecuen, terwijl er zelfs modellen bestaan waarop valt te steengrillen.
 
 
◀ Terug Delen
 
KWM• Karwei Management | 2006 - mei | Pagina(s) 38,39
 
Gerelateerde bedrijven
Vertaal via Google