Kokkerellen op hoog vermogen
 
Kookdemonstratie voor consumentenuitgave Keuken Studio
Een fornuis is er niet alleen meer voor het bakken en koken. Daarbij dient de gemak de mens en stelt een kok, hobbyist of professional, dus wel enige eisen aan zijn keuken. Voor onze consumentenuitgave Keuken Studio gingen we eens op bezoek in Genemuiden, waar de koks Bas Brink en Harold Schutmaat hun kunsten demonstreerden in de studio van Viking.
 
De Viking keukenstudio in het Overijselse Genemuiden is imponerend. Roestvrijstaal en rood zijn de overheersende tinten. De keuken van is van alle gemakken voorzien en luxueus uitgevoerd. Diepe laden, robuuste werkbladen en een uitgebreid assortiment keukengereedschap.
Onze fotografe Janneke Bekkers heeft er volop mogelijkheden om zowel de apparatuur als de werkzaamheden van de koks en het zeer smakelijke eindresultaat vast te leggen. Het meeste wordt vandaag gedaan op het uitgebreide gasfornuis van Viking: het model EVGIC, in drie breedtematen verkrijgbaar: 76, 91 en 122 centimeter.

Driegangen diner
Bas Brink, van Culinair centrum De Herderin te Hasselt, heeft speciaal voor Keuken Studio een driegangen diner samengesteld. Brink is al zeven jaar directeur van Culinair Centrum de Herderin. Samen met zijn chef-kok Harold Schutmaat bereidt hij de gerechten: een tartaartje van gerookte zalm, geserveerd met limoendressing, jonge asperges en een kruidig wantankoekje; een lichtgerookte, gegrilde kalfsentrecote geserveerd met Pommes Berny en voorjaarsgroenten; en Engels dropparfait met een kokoskoekje.

Gas-infraroodgrill
Voor de variëteit van de gerechten is het handig dat het Viking gasfornuis inspeelt op gemak in de keuken. Het meest in het oog springt de Gourmet-glo. Deze gas-infraroodgrill van 5,3 kW bereikt binnen dertig seconden een temperatuur van 800 °C. Met de haalbare temperaturen is het een gemak om bijvoorbeeld te caramelliseren of om een stuk vlees in een rap tempo te laten dichtschroeien; iets wat Harold Schutmaat ook doet wanneer hij de kalfsentrecote bereidt. Hij blijft er bij staan als het vlees onder de grill ligt en haalt het bord er na luttele seconden weer onder vandaan.

Wokbrander
Tussendoor demonstreert Bas Brink nog even de wokbrander, model DVGWT240. In een zelfgemaakte dressing bakt hij een flink aantal gamba's. De geurige aroma verspreidt zich al snel door de studio, want het bakken gaat snel, heel snel. Debet hieraan is het vermogen van de wokbrander, maar liefst 8,5 kW. Bij dit gasfornuis is de brander geïntegreerd in het model, maar het is ook apart leverbaar.
Voor de medewerkers van Keuken Studio was het een bijzondere ervaring om deze kookdemonstratie bij te wonen. Voor de consumenten die de komende uitgave van dat magazine onder ogen krijgen zal het net zo boeiend zijn. Voor u als keukendetaillist is de Keuken Studio een prima servicemiddel -met klantenbinding- naar de bezoekers van uw showroom. U kunt bovendien de kookdemonstratie zelf nog eens meemaken via internet. Bezoek hiervoor de site www.keukenstudio.com.


Bas Brink
Bas Brink (1969) volgde zijn Horecaopleiding aan de Middelbare Hotelschool te Zwolle, waarbij hij onder anderestage liep bij 2-Michelin-sterren restaurant 'Scholteshof' in België.
Na enkele jaren in de Horeca gewerkt te hebben, besloot hij 'Retail Management' te gaan studeren aan de Haarlem Business School. Na een afstudeerproject in China en een kortstondige carrière in het grootwinkelbedrijf, opende hij zeven jaar geleden Culinair centrum De Herderin te Hasselt (O).
Culinair centrum De Herderin huisvest een luxe restaurant, een gezellige brasserie, een vergaderaccommodatie en twee professionele kookstudio's, waar Bas dagelijks ondermeer kookclinics verzorgt voor bedrijfsuitjes en teambuildingsessies. Kijk op www.deherderin.nl voor meer informatie over het bedrijf.


Grote wokbrander
Alle gaspitten op het fornuis van Viking zijn groot en krachtig genoeg om op te wokken. Maar voor de echte liefhebber is er de aparte wokbrander DVGWT240. De brander heeft een vermogen van 8,5 kW en een automatische ontsteking met thermokoppelingbeveiliging. Een 51 cm brede plaatstalen wok met dekstel wordt standaard meegeleverd. Het gietijzeren rooster bestaat uit twee delen en de
lekbak is uitschuifbaar uit kogellagers.


 
 
◀ Terug Delen
 
KIM• Keuken & -Interieur Magazine | 2006 - mei | Pagina(s) 38,39,41
Categorie: Keukens (compleet)
 
Gerelateerde bedrijven
Relevante publicaties
Vertaal via Google