Terug naar normaal
 
Dat het consumentenvertrouwen in de eerste maanden van dit jaar weer lichtjes begint te stijgen, is natuurlijk een prettig bericht. Tegelijkertijd krijg ik vanuit de branche vooral terug, dat de orderportefeuilles wat minder gevuld raken. Het wordt rustiger, zo hoor ik van alle kanten. Maar dat is ook best even fijn, klinkt er dan meestal vlot achteraan. Want na de gekte van de afgelopen jaren, lijken veel ondernemers best behoefte te hebben aan zo’n wat rustiger periode. Vanzelfsprekend zit niemand te wachten op een lege agenda, maar na de coronagekte is enigszins terug naar normaal een veelvuldig gehoorde wens. Meer tijd voor de klant, minder of geen nee hoeven verkopen én weer echt ondernemen. “We kunnen weer het verschil maken”, vertelde Fabiënne Van Vliet, die samen met haar vader Louis Keukenstudio Van Vliet in het Zeeuwse Axel runt, een prachtig familiebedrijf in het bijna zuidelijkste puntje van ons land. Ik zat onlangs ruim zes uur in de auto (heen en terug, dat wel) om een bezoek aan deze showroom te brengen en dat was gelukkig de moeite waard. Fraaie keukens, maar vooral ontzettend hartelijke en bevlogen mensen. En dat blijft uiteindelijk - elke keer weer - wat mij betreft het allerleukste onderdeel van mijn werk: de gesprekken met inspirerende, enthousiaste ondernemers en het horen van hun visie en verhalen. De mooie momenten en turbulente tijden dus, en daarna weer een poosje ‘terug naar normaal’. In deze KIM• het verslag van mijn bezoek aan Axel. En ook van mijn gesprek met Sander van ‘t Hoen, één van de eerste branchegenoten die ik anderhalf jaar geleden als kersvers hoofdredacteur van KIM• ontmoette bij Nov. Dit keer zocht ik hem op in De Meern, waar hij sinds een paar maanden aan de slag is bij PITT cooking. De wereld verder veroveren, is het ambitieuze plan van het bedrijf, en in zijn rol als CEO gaat Van ‘t Hoen dat proces begeleiden. Hij vertelt erover in onze bedrijfsreportage. En verder? Zoals altijd: de meest actuele cijfers, van het CBS én ons eigen Qudata consumentenonderzoek, nieuws en noviteiten, met dit keer speciale aandacht voor kranen en spoelbakken, en de bijdragen van onze columnisten. Veel leesplezier!
 
 
◀ Terug Delen
 
KIM• Keuken & -Interieur Magazine | 2023 - mei | Pagina(s) 6
Gerelateerde bedrijven
Uw mening
U heeft al eerder aan de huidige stemming(en) deelgenomen.
 
Klik hieronder om de resultaten van de laatst gehouden stemmingen te bekijken