Introductie nieuw label 'Stichting Eerlijke Detailhandel'
 
Bart Weijers (AMWEKO) met acht andere initiatiefnemers:
Een groep van acht ondernemers uit verschillende branches heeft, samen met Bart Weijers van AMWEKO, de afgelopen maanden gewerkt aan een plan 'om de betere detaillist een instrument te geven om zich echt te onderscheiden'.
 
?Het wordt tijd dat consumenten duidelijkheid krijgen bij welke zaken ze veilig, deskundig en vertrouwd worden geholpen en niet het risico lopen in aanraking te komen met malafide praktijken of onzorgvuldig ondernemerschap?, aldus de initiatiefnemers, waarvan een aantal actief zijn binnen de keukenbranche. ?Er moet één keurmerk komen waarmee consumenten in één oogopslag kunnen zien dat ze bij een vertrouwd adres zijn.? Het nieuwe keurmerk wordt geïntroduceerd onder de naam Stichting Eerlijke Detailhandel.
Er bestaan momenteel al een aantal labels en keurmerken, zoals de Erkende CBW-winkels en het Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche van Comfortabel Wonen, maar volgens Bart Weijers van AMWEKO gaat het nieuwe keurmerk veel verder dan deze bestaande labels. ?Het CBW keurmerk wordt als niet onderscheidend ervaren: een ieder die zijn CBW contributie betaald is ?Erkend CBW winkel?. Het Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche is beperkt tot een klantenonderzoek; en Stichting Eerlijke Detailhandel gaat verder. Het legt ook verplichtingen op inzake klachtenregistratie en -procedure, orderbevestigingen, vergaande aanbetalingswaarborgen, geschillenregelingen middels de Ombudsman, garantiezaken, leveringsvoorwaarden, netwerkbijeenkomsten, informatievoorziening op velerlei terrein, collectieve inkoop van niet product gerelateerde zaken (zoals publiciteitsmiddelen) en continu klanttevredenheidsonderzoek. Deelnemers aan het Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche-label hebben overigens vrijstelling voor dit laatste onderdeel.?
 
 
Delen
 
 
Relevante publicaties
Vertaal via Google
Uw mening
Wat betekent de corona-crisis voor uw bedrijf?