Keukenconsument en duurzaamheid
 
Het aspect duurzaamheid behoort tot de zeven meest genoemde aspecten waar de consument op let bij de aanschaf van een keuken of keukenapparatuur. Dat blijkt uit de rapporten Consumentenonderzoek Keukenmarkt en Consumentenonderzoek Keukenapparatuur van researchbureau Qudata Markt- & Trendanalyses uit resp. september en december 2016.
 
Van de ruim 500 ondervraagde consumenten die recent een keuken hebben gekocht of dat binnenkort van plan zijn, geeft 11 procent aan ‘Duurzaamheid’ daarbij belangrijk te vinden. Bovenaan de lijst van meest genoemde aspecten staat de ‘Prijs/kwaliteit-verhouding’ met 71 procent, gevolgd door ‘Functionaliteit en ergonomie’ (52 procent) en Betrouwbaarheid (34 procent). De top 7-lijst wordt aangevuld met ‘Service en garantie’ (31 procent), ‘Design’ (28 procent) en ‘Materiaalgebruik’ (18 procent).
Bij de aanschaf van keukenapparatuur speelt het aspect ‘Energie- en waterbesparing’ zelfs nog een belangrijkere rol, zo blijkt uit het Qudata-rapport Consumentenonderzoek Keukenapparatuur. ‘Energie- en waterbesparing’ komt namelijk op de vierde plaats, direct na de aspecten ‘Kwaliteit’, ‘Prijs’ en ‘Functionaliteit’. Maar liefst 34 procent van de ondervraagde apparatuur-kopers noemen dit aspect essentieel. Dat is overigens al geruime tijd het geval: sinds 2013 wordt ‘Energie- en waterbesparing’ constant door een percentage tussen 34 en 39 procent van de consumenten genoemd. Informatie over deze rapporten vindt u op www.qudata.nl onder het kopje ‘Onderzoek’.
 
 
Delen
 
WTM• Woon Trend Magazine | 2017 - februari |
 
Relevante publicaties
Vertaal via Google
Uw mening
U heeft al eerder aan de huidige stemming(en) deelgenomen.
 
Klik hieronder om de resultaten van de laatst gehouden stemmingen te bekijken